DEELNEMEN

Deelnemen aan het wederzijdse ondersteuningsnetwerk “Bras dessus Bras dessous”

is deelnemen aan de relaties die worden gesmeed tussen ouderen die soms geïsoleerd of in moeilijkheden verkeren (de "geburen") en buren (de "buren") die af en toe of regelmatig de gelegenheid hebben om tijd en aandacht aan hen te besteden, of hen wat hulp geven…

©Bruno Achen

Aan de gebuur die contact opneemt met “Bras dessus Bras dessous”, stellen wij een eerste ontmoeting voor (met of zonder de familie) om elkaar te leren kennen, zijn/haar behoeften te identificeren en de gepaste antwoorden/oplossing te bedenken.

 

De oplossingen die wij voorstellen kunnen bestaande spelers en/of ons netwerk van buren mobiliseren.

 

 Dankzij de verzamelde informatie en in functie van de affiniteit en de beschikbaarheid van elke persoon, zoekt de vereniging bij de "buren" naar het profiel dat het best overeenstemt met de Oudere en organiseert ze de ontmoeting tussen beide actoren.

Cédric, 48 jaar oud

Ik heb zelf bejaarde ouders en ik ben gewaar van hun moeilijkheden. Wat waardevol is bij BdBd is het netwerk van mensen dat ze rond de senior opbouwen. Wij bieden kleine diensten aan die niet veel tijd in beslag nemen, maar vaak hun dagelijks leven aanzienlijk veranderen.

Roseline, 65 jaar oud

Mijn man en ik zijn met pensioen. We hebben er een project als koppel van gemaakt, op voorwaarde dat iedereen er op zijn eigen manier aan kan deelnemen. Wat mij betreft, help ik een dame door een uur per week haar boodschappen te doen. De structuur van het project stelt iedereen in staat om er voordeel uit te halen: het is een mooie formule van solidariteit die, hoop ik, een sneeuwbaleffect zal hebben.

Estelle, 25 jaar oud

Ik kom uit Nantes waar mijn grootouders nog steeds wonen. Ik wilde dicht bij andere senioren staan en ik hoop dat anderen dicht bij mijn eigen senioren zullen staan. Ik vond het belangrijk om de mensen in mijn buurt te ontmoeten. Ik heb nu elke maandag een klein ritueel: een thee drinken met mijn buurman en twee schaakspelletjes spelen. 1u30 per week: iedereen geeft in functie van zijn wensen en beschikbaarheden.

Sam, 50 jaar oud

Mijn schema is erg druk, maar ik neem deel aan deze buurthulp in functie van mijn mogelijkheden. Voor BdBd is alle hulp, zelfs occasioneel, kostbaar en noodzakelijk. Van tijd tot tijd vervoer ik iets voor iemand of help ik een handje om bijvoorbeeld een meubelstuk te verplaatsen, enz. Het is heel belonend: als je iets voor iemand doet, doe je het ook voor jezelf.

 

Aan de buur die zich bij ons supportnetwerk aansluit, bieden wij training en ondersteuning aan zodat hij zijn rol zo goed mogelijk kan vervullen.

 

De betrokkenheid bij het netwerk hangt af van de beschikbaarheid en de bereidheid van het netwerk.

 

Hij/zij zal deelnemen aan verschillende taken zoals het maken van een wandeling, het af en toe begeleiden van een wedstrijd, het deelnemen aan bordspellen, het delen van een activiteit (theater, concert,....), enz.

 

Onze duo’s worden regelmatig ondersteund om de ontwikkeling van een verrijkende relatie te waarborgen.

ADRESSEN

HOOFDKANTOOR

27, Eikelstraat

1190 Vorst

KANTOOR

14, Hoogte 100 plein

1190 Vorst

CONTACT

Schrijf je in en ontvang onze nieuwsbrief

Tel : 0486/76.62.89

info@brasdessusbrasdessous.be

Bedrijfsnummer : 0643606183

Cocom.jpg
Cocof.jpg
Commune Forest.jpg
CQ Wiels.jpg
Commune Uccle.jpg
Commune Anderlecht.jpg
CQdurables.jpg
CQ Peterbos.jpg
Fonds 4S.jpg
Partenamut.jpg
PFP.jpg
FRB.jpg
Crelan.jpg
Soroptimist.jpg
Rotary.jpg
Cera.jpg
Le bien vieillir.jpg
Candriam.jpg